Artificial Intelligence SG

Artificial Inteligence SG Logo

Coordinator

Βασιλική Νασιέλη

Coordinator του Artificial Intelligence

Βασιλική Νασιέλη

GitHub ΑΙ SG 

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας κλάδος της πληροφορικής ο οποιός συνδιάζει πλήθος επιστημονικών τομέων και στις μέρες μας έχει ραγδαία ανάπτυξη. Βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς, όπως σε αυτοματισμούς, στην υγεία, στην οικονομία, στα βιντεοπαιχνίδια, σε στρατιωτικές εφαρμογές αλλά και στην τέχνη, σε δικηγορικά επαγγέλματα και σε θέματα κυβέρνησης.

Η μεγάλη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης γίνεται εμφανής από τα επιτεύγματα της τα τελευταία χρόνια. Πλέον υπάρχουν αυτοκίνητα τα οποία κινούνται χωρίς οδηγό, υπάρχουν προγράμματα τα οποία μπορούν να κερδίσουν τους καλύτερους αθλητές σε κορυφαία νοητικά και στρατηγικά παιχίδια, όπως το σκάκι και το Go. Ακόμα, μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται σε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις ενισχύονται με τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουν ακριβείς κινήσεις με ακρίβεια λίγων χιλιοστών.

Επίσης η εισβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην ανθρωπότητα μπορεί να γίνει αντιληπτή και στην καθημερινότητα. Σήμερα, chatbots έχουν αντικαταστήσει ανθρώπους στις γραμμές εξυπηρέτησης, τα οποία μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως σε συνηθισμένες και καθορισμένες εργασίες. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι διαφορετικές διαφημίσεις εμφανίζονται σε κάθε χρήστη των social media, δηλαδή η τεχνητή νοημοσύνη έχει βοηθήσει στο να γίνεται πιο στοχευμένη διαφήμιση με βάση τα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου.

Στο πλαίσιο της επιστημονικής ομάδας, κάθε εβδομάδα θα γίνεται μια μονόωρη παρουσίαση ενός θέματος βασικής γνώσης της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως το πώς δουλεύουν τα νευρωνικά δίκτυα, και μια ώρα θα εργαζόμαστε πάνω στα project που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.

Συγκεκριμένα τα προτεινόμενα project είναι:

1. Αναγνώριση αλφαβήτου της νοηματικής γλώσσας μέσω φωτογραφιών/βίντεο
2.Αναγνώριση είδους ψαριού από φωτογραφία
3.Κατηγοριοποίηση CV ανάλογα με τη θέση εργασίας
4.Sentiment analysis σε αξιολογήσεις ξενοδοχείων (δηλαδή με βάση ένα μήνυμα αξιολόγησης να προβλέψουμε πόσα αστεράκια θα βάλει)
5.Clustering τύπων κρασιού (ομαδοποίηση) με βάση τα χημικά συστατικά τους
6.Μελέτη αιχμών από βέλη και ταξινόμησή τους με βάση την ιστορική περίοδο που φτιάχτηκαν

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει κάποιο από αυτά ή θέλετε να υλοποιήσετε μια δική σας ιδέα μπορείτε να το συζητήσετε στις συναντήσεις της ομάδας

Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις γίνονται κάθε Παρασκευή ,στις 17:00-19:00 στην ΗΛ5.

Εκδηλώσεις του Artificial Intelligence SG

Μενού